Werkinstructies zijn van belang omdat zij van grote invloed zijn op de kwaliteit van de uitvoering. Werkinstructies kunnen in verschillende vormen worden uitgevoerd, zoals schriftelijk, mondeling of digitaal. Instructies moeten goed toegankelijk zijn, in duidelijke taal zijn opgesteld en voorzien van voorbeelden uit de praktijk. Een digitale werkinstructie is altijd actueel en vanaf overal te benaderen.

Digitale werkinstructie tablet

Digitale werkinstructies

Met digitale werkinstructies worden de procesbeschrijvingen centraal opgeslagen en beheerd. De werkinstructies op de werkplekken digitaal weergegeven op een display zoals een tablet, iPad of touch scherm.

Met digitale werkinstructies is altijd de juiste versie van de instructies beschikbaar. Wijzigingen in werkinstructies zijn snel door te voeren en direct na publicatie beschikbaar op alle werkplekken.

Werkinstructie beheer

Vanuit een centrale beheer omgeving zijn alle werkinstructies te bewerken en actueel te houden. Middels een gemakkelijke gebruikersinterface kunt u snel teksten wijzigen, afbeeldingen toevoegen en zelfs video instructies opnemen in uw werkinstructies.

Offline werken

Voer ook offline werkinstructies uit en registreer deze op de mobiele app. Wanneer je weer verbinding hebt met de servers worden je handelingen ook centraal inzichtelijk.

Publiceren

Publiceer de werkinstructies op het juiste moment. Zodra de wijzigingen worden gepubliceerd wordt de werkinstructies actief zodat u altijd de actuele instructies op de werkvloer worden getoond.

Versiebeheer

De digitale werkinstructies zijn voorzien van versiebeheer. Hierdoor kunt u altijd een versie terug en heeft u inzicht wanneer welke wijziging is doorgevoerd in de digitale werkinstructie.

Kijk op Workinstruction App

Voordelen digitale werkinstructie

  • Altijd up-to-date instructies op de werkvloer
  • Papierloos
  • Extra aandachtspunten gemakkelijk in te voegen
  • Te integreren met kwaliteitregistratie
  • Inspectie/checklist af te dwingen
  • Traceerbare registratie