ISA95 is de internationale standaard voor de integratie van kantoor- en productieautomatiseringssystemen.

ISA-95 bestaat uit modellen en terminologie die nauwkeurig in kaart brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen systemen gericht op verkoop, financiën en logistiek en systemen gericht op productie, onderhoud en kwaliteit. Aan de hand van UML object modellen wordt deze informatie gestructureerd om zodoende gestandaardiseerde interfaces te kunnen ontwikkelen tussen ERP- en MES systemen. De ISA-95 standaard is een goede leidraad om in kaart te brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen kantoorautomatiseringssystemen en productieautomatiseringssystemen. Bovendien kan ISA-95 worden gebruikt voor het opstellen van User Requirements, voor (MES) leveranciersselecties en als basis voor het ontwikkelen van MES systemen en databases. De ANSI/ISA-95 (ISA-95)is zo’n standaard voor Enterprise-Control System Integration.

ISA-95 werd tot ca. 2003 ook wel S95 genoemd.

ISA95 MES Model

Scheiding ERP en Productie

De ISA95 biedt een raamwerk met functionaliteiten die nodig zijn vooreen efficiënte productie zoals: planning, werkinstructies, tracking and tracing, kwaliteitscontrole, voorraadbeheer en analyse. Met het ISA95 model geeft u aan of en hoe deze functionaliteiten zijn ingevuld. Hiermee is gestructureerd te bepalen hoe en in welk systeem u de gewenste functionaliteiten kunt invullen.

ISA95 MES ERP

ISA95 is de standaard voor het koppelen van de productie koppelen aan ERP

Is in uw bedrijf het productie proces al gekoppeld aan het ERP systeem? Worden productieorders digitaal door de productie afgehandeld? Zijn uw eindproducten individueel traceerbaar? Zijn de actuele versies van de werkinstructies beschikbaar op de werkvloer? Worden kwaliteitscontroles en checklijsten digitaal ingevuld en gekoppeld aan het product?

De ISA95 helpt bij het koppelen tussen het productieproces en uw ERP systeem. Vertel ons uw ambities om uw productie te verbeteren. Wij helpen u dit te realiseren. Neem contact op: